Emőd
  • HUF: 346.24
  • USD: 1.18
  • 24 °C
  • 34 °C
Friss hírek

Szükségállapotot rendelt el Kaliforniában Trump

Miután Kalifornia déli részén a bozót- és erdőtüzek számos, Los Angeles környéki hegyet is elértek, pénteken szükségállapotot rendelt el Donald Trump amerikai elnök. A döntés azt követően született, hogy Jerry Brown kaliforniai kormányzó egy levélben ezt kérte az elnöktől.

A rendelet lehetővé teszi, hogy szövetségi forrásokból nyújtsanak segítséget Kalifornia államnak és a helyi erőknek – számolt be a washingtoni Fehér Ház. A szövetségi rendkívüli segélyalapokból jut Los Angelesnek, Riverside, San Diego és Ventura megyének, ahol már nagyon súlyos helyzet alakult ki.

 

Hirdetés(x)

A kiszámíthatatlan széljárás miatt keletkezett erdőtüzek több ezer hektárnyi területen pusztítottak, 439 épület megsemmisült néhány nap alatt – közölték a tűzoltók. A legnagyobb bozóttüzek Los Angelestől északra vannak, de nyugatra is terjednek, Santa Barbara megye irányába.

 

Csupán San Diego megyében több ezer tűzoltót, hét repülőgépet, 15 helikoptert, katonákat vetettek be a természeti katasztrófa továbbterjedésének megakadályozására és felszámolására. San Diego városától 80 kilométerre északra mintegy 1160 hektárnyi területen ég az erdő, a lángok 85 építményt megsemmisítettek. Hat ember, közte két tűzoltó égési sérüléseket szenvedett. Az év első felében a bozóttüzek Kalifornia északi részén tomboltak, több milliárd dollárnyi kár keletkezett.

 

Hirado.hu
kép: huffingtonpost.com/SANDY HUFFAKER VIA GETTY IMAGES

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket