Ha a palesztinok békét szeretnének, „szembe kell nézniük a valósággal”, mégpedig, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa – jelentette ki vasárnap Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő.

 

Hangsúlyozta, hogy Jeruzsálem a zsidó állam fővárosa mér 3000 éve és „fővárosként sosem szolgált más népet“, idézte a zsidó kormányfőt a BBC.

 

Netanjahu szavai a muszlim és az arab világban zajló tüntetéssorozatok idején hangzottak el, miután Donald Trump amerikai elnök a napokban elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, ahová fokozatosan az amerikai nagykövetséget is átköltöztetik Tel Avivból.

 

 hirdetes_400x285  

Netanjahu Emmanuel Macron francia államfővel való párizsi találkozója után kijelentette, hogy „abszurd“ minden igyekezet, mely kétségbe vonná „a Jeruzsálemmel való ezeréves kapcsolatot.“

 

„Minderről egy nagyon jó könyvben olvashatnak. Úgy hívják, hogy Biblia. Hol máshol kellene lennie Izrael fővárosának, ha nem Jeruzsálemben? Minél előbb tudatosítják ezt a palesztinok is, annál hamarább tudunk békét teremteni,”

 

zárta gondolatait.

 

A város, főleg annak keleti része a júdaizmus, kereszténység és az iszlám szent helye is egyben. Izrael mindig is a fővárosának tekintette Jeruzsálemet, míg a palesztinok a város keleti részére tartanak igényt, melyet Izrael 1967-ben foglalt el. Itt szeretnék létrehozni a jövőbeli Palesztina fővárosát.

 

Kép és forrás: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!