Szlovákiában jelenleg 350 185 különböző területen bejegyzett vállalkozási engedélyt tartanak nyilván, az utóbbi 12 hónap során pedig 28 478 vállalkozói engedélyt adtak ki a hivatalok, miközben 2016-ban csak 20 089-et.

 

A legtöbben idén az építőipar területén kezdtek el tevékenykedni vállalkozói engedéllyel. Konkrétan az „építési terület előkészítése” és „földmunkák” tevékenységeknél több mint ezer vállalkozói engedélyt adtak ki mindkét esetben –  derült ki Bisnode társaság elemzéséből, akik 1990 óta nyomon követik a vállalkozási engedélyek bejegyzését.

 

„Rekordnagyságú a növekedés. 1990-től kezdve elemeztük az adatokat, amelyekből kiderült, hogy a legutóbbi két év során rekordnagyságúra nőtt a vállalkozói engedélyek száma. Ez leginkább Szlovákia gazdaságának nagyon jó helyzetével indokolható, valamint az ezzel összefüggő alacsony munkanélküliséggel” – konstatálta a Bisnode elemzője, Petra Štěpánová.

 

 hirdetes_300x300  

A legtöbb vállalkozói engedélyt a Bisnode szerint 1990 óta a nem specializált nagykereskedelem terén adták ki, ebben a szegmensben jelenleg 19 458 egyéni vállalkozó tevékenykedik. Nem sokkal lemaradva következik a kiskeresdelmi szektor a nem specializált üzletekben, a Bisnode itt 18 717 engedélyt tart nyilván.

 

Webnoviny.sk
kép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!