Az Euronews arról kérdezte meg a  netezőket, hogyan foglalnák össze az évet egy szóban.

 

Hogyan foglalná össze az évet egy szóban? – tette fel a kérdést az Euronews a Facebook-oldalán különböző nyelvű nézőinek. A portugálok az incêndios (erdőtüzek) szóra szavaztak, mivel az országban idén négyszázezer hektárnyi terület égett le, és több mint százan vesztették életüket az erdőtüzekben.

 

Spanyolországban nem meglepő módon a Cataluña (Katalónia) szó nyert, Franciaországban a híradások kiszámíthatatlanságára utaló incertitude (bizonytalanság), Olaszországban pedig a ius soli, amely az ország területén születőket illető állampolgársági jogot jelenti.

 

 hirdetes_300x300  

Németországban a Jamaica szóra szavaztak a legtöbben a kudarcos kormányalakítási kísérlet nyomán, az angol nyelvű netezők Donald Trump amerikai elnök elhíresült elírására, a covfefé-re tették a voksukat. A perzsáknál a صلح (béke), az araboknál a محمد بن سلمان (Mohammed Bin Szalman), az oroszoknál a Вы держитесь (Tartsanak ki) kifejezések nyertek, míg Törökországban a Mülteci (menekült) szó.

 

Az Euronews a magyarokat is megkérdezte, a többség szerint a Soros-terv az év magyar szava, de sokan javasolták a metoo, valamint a szexuális zaklatás kifejezéseket is.

 

Forrás: Euronews

Nyitókép: Daily Express

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!