Az októberben a Nap mellett elhaladó csillagközi objektumot a tudósok jobban meg akarják vizsgálni. Az orosz Jurij Milner milliárdos köré épülő Breakthrough Listen agytröszt ugyanis nem tartja kizárnak, hogy földönkívüli technológiáról van szó.

 

„A valószínűsége, hogy egy földönkívüli objektumról van szó, vagyis egy idegen űrhajóról, nem teljesen nulla”

 

az elég illúzióromboló megfogalmazás Andrew Siemiontól származik, akit a Washington Post keresett fel. A Berkeley Egyetem professzora azt hangsúlyozza, hogy jóval valószínűbb, hogy a kérdéses égitest természetes úton jött létre.

 

A Hawaii Egyetem professzora Karen Meech szerint azonban a minimális valószínűség ellenére is óriási lehetőség áll a tudósok rendelkezésére, amit nem hagyhatnak ki. Szavaiból úgy tűnik, hogy eddig még nem találkozott a tudósvilág olyan égitesttel, amelynél akár egy kicsi esély is lett volna, hogy földönkívüli űrhajóra bukkantak.

 hirdetes_810x300  

 

Persze a bizakodóknak akár igazuk is lehet. Az Oumuamua névre hallgató objektum mintegy 400 méter hosszú, alakja pedig (az ezzel foglalkozó kutatók szerint) ideális az űrutazáshoz. Ráadásul a kisbolygóktól és más égitestektől eltn igen szokatlanul mozgott, mikor elhaladt a Nap mellett.

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!