December 15-től vásárolhatjuk meg a jövő évre vonatkozó eletronikus autópálya-matricákat – mondta Zuzana Teplická, a Nemzeti Autópályakezelő Társaság (NDS) munkatársa.

 

A sofőrök több módon is vásárolhatnak: interneten a www.eznamka.sk oldalon vagy az eznamka nevű applikáción keresztül, vagy esetleg a határátkelőhelyeken, illetve benzinkutakon. Az elárúsítóhelyek listáját az interneten is megtekinthetjük, valamint a helyeket „eznamka” logóval látják el.

 

Jó hír, hogy az árak és típusok változatlanok maradnak, az egész éves matricák  2019. január 31-ig érvényesek. Teplická figyelmeztetett, hogy minden autópályán közlekedő járműnek rendelkeznie kell matricával, a 3,5 tonnánál nehetebb járművek esetében az utánfutóra külön matricát kell vásárolnunk. Fizetés előtt mindenképp ellenőrizzük a rendszámot és az adatokat.

 

 hirdetes_810x300  

Az NDS tájékoztatása szerint a ZŤP-igazolványok tulajdonosai a fizetős gyorsforgalmi utakat és autópályákat továbbra is ingyen használhatják, a járművek regisztrációs adatai továbbra is érvényesek maradnak.

 

Aktuality.sk
kép: eznamka.sk/Aktuality

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!