A Szlovák Kereskedelmi Felügyelet (SOI) a szlovákiai piacon is kapható, veszélyes kínai fényfüzérekre figyelmezteti a vásárlókat. Az SOI egyúttal felszólítja a vásárlókat arra, hogy ha csak tehetik, ne használják a fényfüzért, ugyanis tüzet okozhat.

 

A veszélyes fényfüzéreket a zlavomat.sk és a svetielkovo.sk honlapokon árulták, ám az SOI figyelmeztetését követően levették azeket az árukat a kínálatukból.

 

Az SOI kiderítette, hogy a veszélyes fényfüzérek két sorozatban – 200 LED (CL-211, CL-212, CL-213, CL-214, CL-218) és 100 LED (CL-111, CL-112, CL-113, CL-114, CL-118) – kerültek forgalomba, és csak az izzók színében különböznek. „Az fényfüzérek a rossz szigetelésük miatt tüzet okozhatnak, sőt, az áramütés veszélye is fennáll” – nyilatkozta Nadežda Machútová, az SOI igazgatója.

 

 hirdetes_810x300  

967 darabot adtak el ezekből a fényfüzérekből, amivel nagyjából ugyanennyi háztartás került veszélybe” –mondta Machútová, majd hozzátette, hogy aki ilyen terméket vásárolt, az semmiképp se használja, és ha teheti, vigye vissza abba az üzletbe, ahol megvette, hiszen a kereskedőtől visszakapják a fényfüzérek árát. Akik a fényfüzéreket a svetielkovo.sk honlapon keresztül vásárolták, azok csak a Kosiny invest Kft.-nek (Nábrežie Oravskej Priehrady 1158, 029 01 Námestovo) juttathatják vissza, a svetielkovo.sk ugyanis időközben megszűnt.

 

„Felhívjuk a kereskedők figyelmét is arra, hogy ellenőrizzék az általuk árult termékeket” – mondta Machútová.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: TASR/Marko Erd

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!