Az új Spolu-občianska demokracia (Együttpolgári demokrácia) párt összegyűjtötte a hivatalos regisztrációhoz szükséges aláírásokat. Idáig összesen 17 ezret gyűjtöttek össze, a bejegyzéshez legalább 10 ezer szükséges. Miroslav Beblavý, a párt egyik alapítója a TASR hírügynökségnek megerősítette, hogy januárban kérvényezik a párt regisztrálását.

 

„Három hét alatt sikerült több mint 17 000 aláírást összegyűjtenünk a SPOLU – Občianska demokracia párt létrejöttéhez. Ha jól tudom, ez Szlovákiában a leggyorsabb és legsikeresebb akció egy párt létrehozásához. Ilyen lesz a SPOLU – tettek beszéd helyett, közösen Szlovákia-szerte” – írta korábban közösségi oldalán Beblavý.

 

Az aláírásgyűjtést szimbolikusan november 17-én kezdték el, ezzel is utalva az 1989-es eseményekre.  A párt alapítói független parlamenti képviselők, Miroslav Beblavý, Jozef Mihál, Katarína Macháčková, Zuzana Zimenová, Simona Petrík, Viera Dubačová és Oto Žarnay. Azért döntöttek a pártalapítás mellett, mert Beblavý szerint egy politikai párt sem kínál olyan változást, amelyre Szlovákiának szüksége van.

 

 hirdetes_400x285  

Az új mozgalom erős és modern gazdaságot szeretne és hogy a kettős mérce érvényes legyen mindenkire, javítana az egészségügyi ellátás és oktatás színvonalán, Európa-párti országként irányítanák Szlovákiát.

 

A jövő év során Beblavý csapata szeretné elkészíteni a párt programját és 50 kulcsfontosságú törvényjavaslatot, amelyeket a parlamentbe is benyújtanak majd. A SPOLU elkötelezett a regionális problémák megoldása iránt is. „Megoldásokat szeretnénk nyújtani a jobb élet reményében Szlovákiában” – tette hozzá Jozef Mihál.

 

 

Aktuality.sk
kép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!