A TA3 hírtelevízió  A politikában (V politike) című, délelőtt 11:00-tól kezdődő vitaműsorában téma lesz a 2017-es politikai események értékelése, a koalíció és az ellenzék kapcsolata, pártpolitika, életszínvonal, az Alkotmánybíróság helyzete, Szlovákia integrációja az EU és NATO keretein belül.

 

Vendégek: Andrej Danko (SNS) házelnök, pártelnök ; Robert Fico (Smer-SD), kormányfő és pártelnök; Richard Sulík (SaS) EP-képviselő és pártelnök ; Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti képviselő, pártelnök.  A műsort Norbert Dolinský vezeti.

 

A közmédia 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) című, 11:55-kor kezdődő műsorában először az Alkotmánybíróság döntését vitatják meg az alkotmánybírák kinevezésével kapcsolatban, valamit a köztársasági elnök reakcióját a bírók kinevezésére, de szóba kerül a kiválasztási és jelölési folyamat megváltoztatása is. Később téma lesz a legutóbbi EU-csúcs eredménye, Szlovákia helyzete a migráció, védelem és brexit terén.

 

 hirdetes_300x300  

Vendégek:  Lucia Žitňanská (Most-Híd) igazságügyi miniszter; Ondrej Dostál (SaS) és Tibor Bernaťák (SNS) parlamenti képviselők, mindketten tagjai az alkotmányjogi bizottságnak. A második felvonásban  Ľuboš Blaha (Smer-SD) és Csáky Pál (MKP) EP-képviselők jönnek a stúdióba. A műsort Martin Strižinec moderálja.

 

Körkép.sk
kép: RTVS

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!