A karácsonyi ünnepek és az újév során sokan utazzák át az egész országot. A csúcsforgalomra nagy erőkkel készül a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) is, ebben az időszakban ugyanis négy gyorsvonatot, 22 különböző kategóriájú vonatot állítanak forgalomba, valamint 35 InterCity járatot is bővítenek.

 

A gyorsvonatok a Pozsony-Kassa útvonalon fognak közlekedni december 22-én, január 1-jén, 5-én és 7-én. Az IC-vonatokat 75 másodosztályú vasúti kocsival bővítik, ami nagyjából 5 700 plusz férőhelyet jelent. A társaság által közzétett tájékoztatóból mi is megtudhatjuk, mely járatokon számolhatunk nagyobb kapacitással és honnan indulnak sűrűbben vonatok:

 

Posilové vlaky Vianoce 2017 by hnky on Scribd

 hirdetes_810x300  

A ZSSK 22 járatot is üzembe helyez az ünnepek alatt, ezek közül a legtöbb, pontosan 13 2018. január 7-én közlekedik majd. A társaság felhívta a figyelmet a vonatok nagy foglaltságára: „Azt javasoljuk az utazóközönségnek, hogy a személyes kényelem biztosítása érdekében időben biztosítsa be ülőhelyét még akkor is, ha a ZSSK vonatainak többsége nem helyjegyköteles” -mondta  Karol Martinček elnökségi tag. Egyes járatok foglaltsága már meghaladja a 90 százalékot.

 

HNonline.sk
kép:  railcolor.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!