A jemeni húszi lázadók ismét nagyhatótávolságú rakétát lőttek ki a szaúdi fővárosra. A szaúdi média levegőben úszó füstfelhőről közölt képeket, a jelek szerint az arab királyság rakétavédelmi-rendszere idejében megsemmisítette a lövedéket.

 

Áldozatokról vagy vagyoni kárról nem szóltak a jelentések. A húszi lázadókhoz közel álló média  közlése szerint a szaúdi al-Jamama Palotát célozták meg, ahol épp a szaúdi vezetés ülésezett.

 

Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok azzal vádolja Iránt, hogy ő látta el rakétákkal a jemeni lázadókat. Irán tagadja a vádakat. A húszik már két éve háborúznak a jemeni kormányerők és Szaúd-Arábia koalíciója ellen.

 

 hirdetes_810x300  

Ezúttal egy Burkan-2 típusú rakétával akartak odacsapni az ellennek „az amerikai-szaúdi agresszióban meghalt Jemen népe ellen elkövetett szörnyű bűnökre” válaszul.

 

Az al-Jamama palotában Mohamed al-Salman koronaherceg épp a jövő évi költségvetést bocsátotta vitára.

 

A Közel-Keleten egyre nagyobbak az aggodalmak a siíta Irán középhatalmi ambíciói miatt. Az ellenpólus épp a szunnita Szaúd-Arábia, amely feltűnő türelemmel viseltetik Jeruzsálem izraeli fővárosként történő elismerésével kapcsolatban is: Irán ellenében ugyanis jól jön az erős hadsereggel rendelkező izraeliek szövetsége is.

 

 

BBC.com, körkép.sk

Nyitókép: twitter

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!