Lezuhant Varsó közelében a lengyel légierő egy MiG-29 típusú harci repülőgépe, a pilóta azonban katapultált és túlélte a balesetet – közölte a lengyel média.

A TVP Info közszolgálati hírtelevízió szerint az orosz gyártmányú gép a lengyel főváros közelében fekvő Minsk Mazowiecki katonai repülőterére tért vissza, amikor a légi irányítók elveszítették a kapcsolatot a pilótával.

 

A MiG-29-es balesetéről szóló hírt eredetileg a gép után kutató lengyel tűzoltóság szóvivője erősítette meg a közszolgálati hírtelevíziónak és a PAP hírügynökségnek. Az RMF FM kereskedelmi rádió később arról számolt be, hogy a lángoló gépet a tűzoltók és a mentőakcióhoz csatlakozó erdészek találták meg Minsk Mazowieckitől mintegy 15 kilométerre.

 

A Minsk Mazowiecki katonai repülőtér ezredese, Piotr Iwaszko elmondta, hogy Lengyelorszgában most először történt repülőgép-baleset egy MiG-29-sel.

A balesetről a nemzetvédelmi minisztérium hivatalos közleményt is kiadott, amely szerint a pilóta nincs életveszélyben, a baleset okait vizsgálják.

 hirdetes_810x300  

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: FlightGlobal

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!