Filip Rybanič védőügyvédei az Európai Bírósághoz fordultak azzal a kezdeményezéssel, hogy a Luxemburgban székelő testület mondja ki, hogy Rybanič valójában whistleblower – olyan személy, aki valamilyen szintű (állami, vállalati vagy más) visszaélést jelent be.

 

Ha az európai taláros testület elismeri korrupció bejelentőként Rybaničot, akkor az eljárás ellene gyakorlatilag meg is szűnik. A fiatal asszisztenst azért tartóztatták le, mert banki alkalmazottként kikereste majd átadta a sajtónak a Robert Kaliňák belügyminiszter és az adócsalással vádolt Ladislav Bašternák vállalkozó közti pénzügyi tranzakciók jegyzékét. A rendőrség banktitok megsértése miatt tartóztatta le.

 

Jozej Rajtár (SaS) parlamenti képviselő szerint több jogi precedens is arra utal, hogy Rybaničnak nagy esélye van lezárni az ügyet (egyébként ő épp Rajtár asszisztense volt, mikor elkövette a kiszivárogtatást).

 

 hirdetes_810x300  

„Azokat az embereket, akik törvénytelenül szerzett pénz tisztára mosásával kapcsolatos ügyleteket fednek fel, az Európai Unió fokozottan védi. Ezért arra számítunk, hogy ez az eset is teljesen egyértelmű lesz számukra”

 

mondta Rajtár.

 

Őrizetbe vették Jozef Rajtár asszisztensét. Kaliňák és Počiatek pénzügyeiben kutakodott

 

Kaliňák pénzt fogadott el Bašternák cégeitől. Počiatek már amerikában “nyaral”

 

Fico többet tud, mint kellene. A Tatra bank cáfolta a kormányfő szavait

 

TA3.com, Körkép.sk

Nyitókép: TA3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!