Mivel a szlovákiai háziasszonyok egyre kevésbé sütnek karácsony előtt, így rengeteg munka hárul a pékekre. Ennek köszönhetően a megrendelések száma a karácsonyi időszakban több tíz, sőt, több száz százalékkal is megnövekszik. A legnagyobb kereslet a klasszikus szendvicskenyér, a fonott kalács és a karácsonyi péksütemény iránt van.

 

A pékek már december elején érzik a nagyobb keresletet, amikor az üzletek és az üzletláncok polcai lassan kezdenek megtelni a karácsonyi áruval.

 

„Egyre inkább a múlt részévé válik az az időszak, amikor a háziasszonyok otthon sütötték a süteményeket karácsonyra. A gyors munkatempó következtében az emberek a boltokban vásárolják meg a kalácsokat, a süteményeket és péksüteményeket. A legtöbb megrendelés a karácsony előtti héten érkezik, és minél közelebb kerülünk a szentestéhez vagy a szilveszterhez, egyre nagyobb lesz a kereslet. Két-három nappal karácsony előtt az átlagos időszakhoz képest 100 százalékkal növekszik a megrendelések száma”

 

– mondta Vladislav Baričák a Szlovák Pékipari Unió alelnöke.

 hirdetes_810x300  

 

A legnagyobb kereslet a klasszikus kiflin és a kenyéren kívül leginkább a fonott kalács, a karácsonyi sütemény és a szendvicskenyér iránt van.

 

Az ünnepek alatt a pékek éjt nappallá téve dolgoznak. „December 24-én délig dolgoznak a pékek, mivel aznap a boltok is délig lesznek nyitva. December 26-án reggel azonban újra visszatérnek a munkahelyükre, ugyanis a következő napon már friss pékárut kell a boltok polcaira helyezni” – tájékoztatott Baričák.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Northfoto

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!