Nem mindennapi betlehem készült Lengyelországban: egy cukrászmester mézeskalácsból és csokiból egy több mint száz kilós, ehető karácsonyi jelenetet alkotott. A legkisebbek örömére karácsonykor a helyi katolikus templomban helyezik majd el, ahol bárki megkóstolhatja a valaha készült legédesebb betlehemest.

 
Porcukor a hó és mézeskalács a karácsonyfa: így készült az ehető betlehemi jászol Dél-Lengyelország egyik híres cukrászdájában. A karácsonyi jelenet több mint egy mázsát nyom és több száz ehető darabka alkotja. A cukásztanoncok éjt nappallá téve dolgoztak azért, hogy időben elkészüljön az alkotás.

 

 

Az ötletgazda cukrászmester azt mondta: az adventi időszak ünnepi lelkülete szülte az elhatározást. „A karácsonyt megelőző napok emelkedett hangulatában szerintem mindenki legszívesebben mézeskalács-jászolt sütne” – mondta a mester.

 hirdetes_810x300  

 

A rendhagyó betlehemi jászol a helyi katolikus templomban teszi majd még édesebbé a karácsonyt, ahol a hívek – főleg a legkisebbek – elfogyaszthatják a csokoládéból, marcipánból és mézeskalácsból készült bibliai jelenetet.

 

Hirado.hu
képek: V4 Híradó – reprofoto

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!