A 2017-es év a Most-Híd számára sikeres volt, értékelte az idei esztendőt Bugár Béla pártelnök. A párt támogatottsága a felmérésekben viszont nem emelkedett, inkább stagnált, leggyakrabban hat százalék körül mozgott. Bugár ezt az ellenzék lármájával magyarázta, akik szerinte minden rossznak tartanak.

 

„Programok és prioritások tekintetében nagyon sikeres év volt. Sikerült segítenünk például az egyéni vállalkozókon, amikor 40-ről 60 százalékra emeltük a leszámolható tételeket. Sikerült elérnünk nyugdíjasok nyugdíjának átszámolását. A kisebbségi iskolákban megoldottuk a kvótákat és a támogatásokat. Elértük a Kisebbségi Kulturális Alap létrehozását. Sok van még” – nevezte meg Bugár a párt által megvalósított pontokat.

 

A pártelnök szerint nem szabad elfelejteni a Mečiari amnesztiák eltörlését sem. Pártja támogatottságának stagnálását azzal magyarázta, hogy az ellenzék mindent túlkiabál azzal, hogy „rossznak és korrupciónak jelölnek meg mindent” . Szerinte az emberek nem figyelik naponta, mi minden változik. „Az ellenzék pedig állandóan kiabál, hogy itt csak korrupció van, miközben a nagykövetek megdícsérték a kormányt a korrupcióellenes intézkedésekért.”

 

 hirdetes_810x300  

Bugár egyetértett azzal, hogy nem segít, ha a koalícióban feszültség van, de szerinte ez más koalíciós kormány alatt is így volt.

 

„A KDH keményen keresztülvitte javaslatait, az OĽaNO zsarolta a partnereit, pedig csak négyen voltak. Igen, a koalíción belüli feszültség kellemetlenné teszi a tárgyalásokat is, de idáig mindent megoldottunk”

 

Szerinte az a legfontosabb, hogy a koalíciós partnerek megpróbálnak tevékenykedni ebben a különnemű koalícióban. „A kormányfőnek is észre kellett vennie év végére, hogy nem lehet csak úgy valamit kijelenteni és megparancsolni. Meg kell hallgatni a koalíciós partnereket” – zárta Bugár.

 

HNonline.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!