A CNN amerikai hírtelevízió ismét a szepesi vár értékére és szépségére hívta fel a figyelmet. A hírtelevízió az elmúlt napokban a weboldalán „2017 legjei” címen tett közé több olyan írást, amelyeket a 2017-es év folyamán jelentetett meg. Ezek közé a cikkek közé sorolták be ismét azt az augusztusi írásukat, amely a „A világ legpompásabb elhagyatott várai” címet viselte.

 

A CNN cikkében öt várat mutatott be, ezek közül rögtön az első helyen a szepesi várat.

 

Az egyik bekezdésben a CNN arról ír, hogy nagyon sok vár története évszázadokon átívelő. „Évszázadokon át a különböző tulajdonosok és a különböző konfliktusok nyomot hagytak ezeknek a váraknak az építészetén. Ezeknek a rétegeknek a feltárása izgalmas betekintést nyújt a múltba” – írja a CNN.

 

  hirdetes_300x300   

Az ilyen típusú várak közé tartozik a szlovákiai szepesi vár is, ami a 12. században kezdte meg a „pályafutását” egy román kori erődként. Egy évszázaddal később a stílusát illetően a gótika irányába fordult, majd a 15. században teljesen átépítették. Ezután az új tulajdonosai reneszánsz családi székhellyé alakították át – írja a CNN a szepesi vár történetéről.

 

Az amerikai televízió a szöveghez egy képet is hozzácsatolt az alábbi felirattal „A szepesi vár egy csodás román-gótikus stílusú hibrid”.

 

A CNN a szepesi váron kívül a top ötbe sorolta a korzikai Martello tornyot, az írországi Ballycarbery és Mina várát, valamint az indiai Golkondát.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: pigy.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!