Januárban új tulajdonosa lehet Hitler történelmileg is ismert limuzinjának. A „Super mercedes”-ként ismert Mercedes-Benz 770K Grosser az amerikai Woldwide Auctioneers aukciós ház árverésén találhat gazdára.

 

Az autó a Harmadik Birodalom szimbóluma volt, a 20. század egyik legszörnyűbb diktátora használta náci ünnepi és katonai felvonulásokon. Az aukcióra január 17-én kerül sor az Arizona-beli Scottsdale városában.

 

forrás: hvg.hu

 

Hitler Mercedesét kipróbálta az olasz fasiszta vezető Benito Mussolini is, de ezt az autót használta Hitler 1940-ben Berlinben is, mikor Franciaország kapitulációját ünnepelték.

 hirdetes_810x300  

 

forrás: hvg.hu

 

Az idők során többször is tulajdonost váltott a jármű, sokáig Amerikában lehetett megtalálni, majd 2002-ben visszahozták Európába. 2009-ben aztán egy orosz milliárdoshoz került.

 

forrás: hvg.hu

 

Az amerikai sajtó szerint az aukción néhány millió dollárt is kifizethetnek majd érte, miközben a vételár 10 százalékát a holokausztról szóló oktatóprogramok finanszírozására fordítják, hogy emlékeztessenek a II. világháború szörnyűségeire.

 

teraz.sk

Nyitókép: totalcar.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!