Január elsejével megnyílt az átigazolási piac, ezzel együtt elindultak az első hírek is a játékosmozgásról.

 

A Profutbal.sk portál szerint az aranyosmaróti ViOn csapatától jöhet erősítés Dunaszerdahelyre, mégpedig Timotej Záhumenský személyében.

 

A 22 esztendős balhátvéd a hírek szerint egy cseh ajánlattal szemben részesítené előnyben a MOL Aréna hangulatát. Az ősszel jó formában futballozó játékos 19 mérkőzésen lépett pályára a ViOn mezében, nevéhez egy gól, és két gólpassz köthető, ráadásul a Nyitra ellen lőtt találata a hónap gólja is lett. A fiatal játékos a védelem és a középpálya bal oldalán kaphatna szerepet Rossi csapatában.

 

 hirdetes_300x300  

A DAC-nál jelenleg a panamai Davis tölti be a balhátvéd posztját, Jan Van Daele, a sárga-kékek sportigazgatója évvégi interjújában viszont arról beszélt, hogy az szezon első felének kielemzése után arra jutottak, hogy

 

„szükségünk van egy több poszton is bevethető, védekező játékosra, egy középső védőre, egy kreatív középpályásra és egy, de inkább két támadóra. Több, közeli ország klubjaival és játékosaival is tárgyalunk, akik azonnali erősítést jelenthetnének a DAC számára”

 

Van Daele azt is kiemelte, hogy szükségét érzik a csapaton belüli konkurencia növelésének

 

„Szélesíteni kell a játékoskeretet, hogy megnöveljük a konkurenciát, ami fontos az edzések minősége növelésében, ahol a játékosok egymást húzva fognak egyre csak javulni. Šatka, Ljubičić, Huk és Macej ősszel végig a pályán voltak, és néha meglátszott rajtuk a fáradtság, ami természetes. Ez részben magyarázatot is ad az utolsó mérkőzéseken mutatott teljesítményünkre is. Pačinda, Kalmár, Davis és Zsivkovics is majdnem minden találkozót abszolváltak. Néhány pozícióra kell a minőségi erősítés.”

 

Körkép.sk

Nyitókép: profutbal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!