Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök fejleszteni szeretné a lengyel-magyar együttműködést, amely hasznos lehet az egész közép-európai régió számára – nyilatkozta Michal Dworczyk, a kormányfő szóvivője a lengyel PAP hírügynökségnek kedden.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Morawiecki, aki decemberben vette át a kormányfői széket Beata Szydlotól, első hivatalos külföldi kétoldalú látogatása január 3-án Budapestre vezet, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytat majd tárgyalásokat.

 

A lengyel kormányfő szóvivője szerint ez a lépés „egyértelműen azt jelzi, hogy a regionális politika a külpolitika fontos része”. A szóvivő elmondása szerint Morawiecki fejleszteni és erősíteni akarja az együttműködést Magyarország és Lengyelország között a régió jóléte érdekében is.

 

 hirdetes_810x300  

A budapesti látogatáson kívül a lengyel miniszterelnök Jean-Claude Junckerrel is találkozik majd, hogy megvitassák a 7. cikkely aktiválása miatt kialakult helyzetet.

 

Orbán decemberben erősen bíráltat az Európai Bizottságot a Lengyelország elleni jogi eljárás miatt. Akkor azt mondta, hogy „Aki megtámadja Lengyelországot, az megtámadja egész Közép-Európát”.

 

teraz.sk

Nyitókép: eurotopics.net

Az új lengyel kormányfő január elején Magyarországra látogat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!