Martin Strižinec, az O 5 minút 12 című vitaműsorának műsorvezetője távozik, helyét a köztévében a Markíza képernyőjéről ismert Michal Kovačič veszi át a Denník N szlovák napilap információi szerint.

 

Strižinec távozásáról már korábban is volt szó, a Denník N-nek adott interjújában az RTVS új igazgatója, Jaroslav Rezník is utalt a műsorvezető távozására, Juraj Rybanský és Boris Chmel, a vezető szerkesztők pedig az Aktuality.sk-nak említették ennek lehetőségét.

 

Strižinec saját bevallása szerint nem napok, csak hónapok múlva távozik.

 

 hirdetes_300x300  

„Ez az én személyes döntésem, amit már hosszabb ideje fontolgattam. Beszéltem róla még az előző vezetéssel is. (…) Úgy érzem, ideje valami mást is kipróbálnom, hogy másokkal más témákról vitázzunk. Négy év után túltelítődött bennem a mindennapi politika, és mikor másoknak beszélek erről, kiderül, nem vagyok egyedül”

 

fogalmazott a műsorvezető. A mostani hírek szerint a köztévétől nem, csak a vitaműsortól búcsúzik. A közmédián belül saját műsort is kaphat, illetve viszontláthatjuk az esti híradóban is.

 

Bár Rezník állítja, hogy a változtatás mögött nincs politikai nyomás, senkit sem lepne meg, ha az ellenkezője lenne igaz. Az előző RTVS-igazgató, Václav Mika is elismerte, hogy az ő távozására tett erőfeszítések Robert Fico kormányfő részéről is az O 5 minút 12 adásaira vezethetők vissza.

 

Szlovákiában a vitaműsorok nem valódi vitaműsorok. A politikusok rendre igyekeznek megszabni, hogy kikkel ülnek asztalhoz a kamerák előtt. Robert Fico például 2016-ban nem volt hajlandó Igor Matovičcsal vitázni, a műsorba végül Robert Kaliňák jött el helyette.

 

Strižinec mindenesetre nem egyszer tette próbára vendégei tűréshatárát, de volt, hogy ennél messzebbre ment. A III. Fico-kormány első évében keményen kiosztotta az egymással kicsinyes vitába keveredő Richard Sulíkot és Andrej Dankot. Az erről készült felvételt alább tekintheti meg:

 

 

Elszakadt a cérna: Keményen beolvasott az RTVS műsorvezetője Dankonak és Sulíknak

 

DenníkN.sk, Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!