Ítéletidő tombol az USA északkeleti részén. Az erős hóvihar szinte „hóbombaként“ csapott le az ország egyes területeire.

 

Emberek tízezrei vannak áram nélkül, a közlekedés összeomlott, a New York-i és a bostoni repülőtereken pedig járatok ezreit törölték. Sok helyen már a hivatalokat és az iskolákat is bezárták. Az USA északkeleti részét sújtó hóvihar sűrű és erős havazással érkezett a térségbe.

 

A meteorológusok eközben orkán erejű szélre és 110 km/órás széllökésekre figyelmeztetnek. „Ha nem szükséges, senki ne hagyja el az otthonát. Ha lehet, tömegközlekedést használjon mindenki“ – figyelmeztette Bill de Blasio polgármester a New York-iakat.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Curbed NY

 

Az orkán erejű szélen kívül a vastag hótakaró okozza a legnagyobb fennakadásokat. Sok helyen egy óra alatt 2 centiméteres hó esett – írja a Nydailynews. Bostonban azonban további 30 centiméternyi friss hó lehullására számítanak.

 

Fotó: Curbed NY

 

A helyzet csak rosszabbodik. Ilyen erő szél mellett szinte lehetetlen az utcákat tisztítani. Abban a pillanatban, ahogy az ember elsöpri a havat, a szél ismét befújja” – mondta New York állam kormányzója, Andrew Cuomo, aki kényszerállapotot hirdetett.

 

(AP Photo/Mary Altaffer)

 

Az USA-ban az extrém téli időjárás már karácsony óta tart. Az utóbbi napokban pedig olyan vidékeken havazott, ahol évek óta már havat sem láttak. Például Floridában.

 

 

Forrás: nydailynews.com/Aktuality.sk

Nyitókép: Reuters/Darren Ornitz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!