Michael Wolff sokféle képpen megítélt könyve Donald Trumpról a tervezettnéál néhány nappal korábban került a könyvesüzletekbe., A Fire and Fury: Inside the Trump White House (Tűz és Harag – Trump Fehér Házában) című könyv több „sokkoló” és „meghökkentő” idézetet és állítást tartalmaz. Legalábbis az amerikai sajtó szerint.

 

Az amerikai elnököt nem túl hízelgő fényben feltüntető kötetet idő előtti kiadása a „precedens nélküli” olvasói igény miatt történt meg. A szerző Trump korábbi tanácsadója és több tucat más, elnökhöz közeli személy elmondásai alapján készült.

 

A New York, a The Guardian, a The Hollywood Reporter nevű lapok szerint a beszámolók mind a Fehér Házban uralkodó káoszt és tehetetlenséget mutatják be.

 

 hirdetes_810x300  

A Tűz és Harag előrehozott megjelenéséről néhány órával azután döntöttek a kiadóban, hogy Trump jogi képviselője, Charles Harder hivatalosan felszólította a szerzőt és a kiadót, hogy vonják vissza a könyvet és kérjenek bocsánatot az elnöktől. Jogászok szerint ennek ellenére aligha kerül bíróság elé az ügy.

 

Maga Trump pénteken azt írta a könyvről, hogy „hamis állításokkal és hazug forrásokkal van tele”. A Fehér Ház hivatalos közleményében „sci-finek” nevezte a kötetet.

 

Wolff „művében” többek között azt állítja, hogy Trump nem is akart elnök lenni, csak cége imázsát akarta javítani, hogy felesége átsírta a választás éjszakáját és hogy a Ivanka lánya akar lenni az első női elnök Amerikában. A könyv az egykori elnöki tanácsadóra hivatkozva igyekszik olyan képet festeni a Trumpról, aki „úgy viselkedik egy gyerek, aki nem fogta fel az elnöki hivatal súlyát”.

 

Webnoviny.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!