A volt cseh államfő szerint a muszlimok folytatódó tömeges bevándorlása Európába elpusztíthatja a kontinenst, ezért „erőt kell találni magunkban, hogy ezt elutasítsuk”.

Ha továbbra is fönntartjuk az idegen kultúrájú emberek bevándorlását, akkor azzal hozzájárulunk Európa tönkretételéhez” – jelentette ki Václav Klaus abban a beszélgetésben, amelyet vasárnap sugárzott a Prima cseh kereskedelmi televízió.

 

Az 1989-es rendszerváltás utáni Csehország egyik meghatározó politikusa rámutatott, hogy a muzulmán kultúra „nem őshonos Európában”, illetve hogy különbséget kell tenni az individuális és a tömeges bevándorlás között, amelyet szerinte „felerészt az európai elitek szerveznek”.

 

Klaus ezzel összefüggésben élesen bírálta, elutasította és „nagyon veszélyesnek” minősítette Emmanuel Macron francia elnök javaslatait az európai integráció elmélyítésére, amely szerint „út a pokolba”.  A cseh politikus, aki hazájában korábban kormányfő, házelnök és államfő is volt, úgy vélte, hogy a migrációs hullám lényegében nem más, mint „az Európai Unió régi problémáinak a felerősítése”.

 hirdetes_810x300  

 

Václav Klaus leszögezte: Csehországnak olyan erős kormányra és államfőre van szüksége, aki képes lesz ezekkel a problémákkal megbirkózni. „Olyan elnököt és kormányt szeretnék, amely előbb cseh, és csak azután európai” – foglalta össze véleményét az egykori cseh államfő.

 

MTI

Nyitókép: TASR/Michal Svítok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!