Az Ausztriában állandó lakhellyel rendelkező szlovákiai családokat nem szabadna, hogy érintse a gyerekek után járó juttatások csökkentése.

 

A SME szlovák napilap néhány Ausztriában élő szlovák állampolgárt (és egyben helyi képviselőt) kérdezett meg, ők hogy értelmezik az új törvényjavaslatot.

 

A válaszokból az derül ki, hogy az állandó osztrák lakhellyel rendelkező szlovák családoknak továbbra is járna az eddig kifizetett összeg, tehát nem kell csökkentéstől tartaniuk. Az ún. beutazó dolgozók viszont elbúcsúzhatnak a szlovákiainál jóval magasabb támogatástól.

 

 hirdetes_810x300  

Az osztrák kormány nemrég jelentette be, hogy szeretne spórolni a külföldieknek kifizetett családi pótlékokon, ezért úgy döntöttek, hogy a más uniós tagállamban élő gyermekek után fizetett családi pótlék nagyságát korlátozni fogják. A javaslatot az FPÖ (Osztrák Szabadságpárt) dolgozta ki. Már a múlt évben át akarták vinni a parlamentben (mikor még nem voltak kormányon), de az Európai Bizottság meggátolta arra hivatkozva, hogy nem összeegyeztethető az európai joggal.

 

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!