A rendőrség eljárást indított hat személy ellen, akik 2013-tól legalább 16, szociálisan hátrányos helyzetű személyt vittek külföldre és ott koldulásra kényszerítették őket – tájékoztatott keddi sajtótájékoztatóján Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány, valamint Ľubomír Ábel rendőrfőkapitány-helyettes.

 

A hátrányos helyzetű személyeket, köztük rokkantnyugdíjasokat az ausztriai Salzburgban, a svájci Oltenben és a németországi Berlinben kényszerítették koldulásra. A koldulókat több esetben fizikailag is bántalmazták.

 

Július K., Renáta K., Patrik K., Karol K., Václav O. és egy hatodik, meg nem nevezett személy ellen emberkereskedelem ügyében indítottak eljárást. A vádlottak 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

 

  hirdetes_300x300   

Az áldozatok naponta 100–300 eurót koldultak össze, ám a pénzt át kellett adniuk a „feletteseiknek”, akik koldulásra kényszerítették őket. A koldulók saját maguknak csak a kosztpénzt tarthatták meg.

 

A rendőrség január 5-én fogta el a gyanúsítottakat a Rimaszombati járásban. Összesen négy házkutatást tartottak, melyek során több dokumentumot is lefoglaltak. A keletkezett kár összegét több százezer euróra becsülik. A rendőrség jelenleg azt is vizsgálja, nem került-e sor valamelyik sértett meggyilkolására.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Reuters

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!