Václav Mika, az RTVS tavaly leváltott vezérigazgatója indulna Pozsony főpolgármesteri posztjáért az őszi helyhatósági választásokon.

 

Mika a híreket megerősítette a TASR-nek, de hozzátette, egyelőre még nem hozott végleges döntést. Rajta kívül már most többek neve is felmerült, akik szívesen lépnének Ivo Nesrovnal jelenlegi főpolgármester helyére.

 

Az első hivatalos induló Matúš Vallo építész, városi aktivista, zenész. Ivo Nesrovnal egyelőre hárítja a jelölésével kapcsolatos válaszadást, mondván, jelenleg azon dolgozik, hogy be tudja tartani a pozsonyi választóknak tett korábbi ígéreteit.

 

 hirdetes_300x300  

Milan Ftáčnik korábbi főpolgármester neve is felmerült az indulók között. Ftáčnik novemberben alulmaradt a Pozsony megye elnöki székéért folyó harcban. A TASR-nek nyilatkozva elmondta, jelenleg több politikai párttal is tárgyal, akik a jelenlegi kormány ellenzékét képezik. Szerinte még januárban eldől, hogy indul-e.

 

Pozsony Károlyfalu (Karlova Ves) városrészének polgármesterasszonya is a potenciális jelöltek között szerepel. Dana Čahojová megerősítette, hogy téma a jelöltsége, mivel többen is keresték már emiatt, azonban végleges döntést még ő sem hozott.

 

Ugyancsak jelölt lehet Ján Budaj parlamenti és fővárosi képviselő, aki egyelőre nem kívánta kommentálni az esetleges jelöltségéről szóló híreket.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!