A teheráni kormány hétfőre nemzeti gyásznapot hirdetett, a hivatalos közlemény „márítrhalált halt hajósokról és szörnyű tragédiáról” szól.

 

Az óriási, fojtó füst és a lángok miatt meg sem tudták közelíteni a mentőcsapatok az iráni tankert, amely a Kelet-kínai tengeren gyulladt ki és süllyedt el végül. 32 ember halt meg,köztük két bangladesi és 30 iráni. Egyelőre csak néhányuk holttestét találták meg.

 

Kép: chinaplus.cri.cn

 

Kép: chinaplus.cri.cn

 

 hirdetes_810x300  

A mentőegységeknek sikerült kimenteniük a hajó fekete dobozát, benne a hajózási adatokkal és a fedélzeti felvételekkel.

 

Ökológiai katasztrófa is fenyegetett

 

A 136 ezer tonna olajat szállító, panamai zászló alatt közlekedő tartályhajón január 6-án csaptak fel a lángok, miután összeütközött egy kínai hajóval. A baleset, mely 300 kilométerre Sanghajtól délre következett be, okai egyelőre nem ismeretesek.

 

Környezeti katasztrófát okozhat a Kelet-kínai-tengeren lángoló tanker

 

A legénység hozzátartozói a Nemzeti Teherhajózási Társaság épületében gyűltek össze gyászolni. A rokonok szerint túl sokáig tartott, mire mentőcsapatokat küldtek szeretteik megmentésére, ezért harapózhattak el annyira a alángok, hogy már nem tudtak segíteni a bajba jutott hajón lévőknek.

 

 

„32 ember veszett oda, úgy, hogy el sem tudtuk őket rendesen temetni. Porrá égtek, míg a családjaik tehetetlenül álltak a parton. A kormány másfél hétre rá képes idejönni ide, részvétet nyilvánítani? Miről beszélnek? Milyen részvétről?”

 

– mondta egy gyászoló rokon.

 

Kép: chinaplus.cri.cn

 

A teheráni kormány hétfőre nemzeti gyásznapot hirdetett, a hivatalos közlemény „márítrhalált halt hajósokról és szörnyű tragédiáról” szól.

 

euronews/ČTK

Nyitókép: theaustralian.com.au

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!