Riadalmat okozott a hamburgi szülők körében az érsekség bejelentése, miszerint a huszonegy helyi katolikus iskolából nyolcat bezárnak.

A hamburgi katolikus érsekség döntése pénzügyi problémákra vezethető vissza, mivel a város az elmúlt évek alatt több mint nyolcvanmillió eurós adósságot halmozott fel.

 

Egy ilyen horderejű pénzügyi megvonás fájdalmas következményekkel jár a helyi lakosság számára – mondta pénteken Ansgar Thim hamburgi püspök. A katolikus iskolás bezárását a pénzügyi katasztrófa első lépésének nevezte, majd további megszorításokat vetített előre.

 

 hirdetes_810x300  

 

Nagyjából kilencezer diák tanul Hamburg katolikus oktatási intézményeiben. A nyolc iskola bezárása után a maradék tizenhárom intézményt megpróbálják olyan költségvetéssel és színvonalon működtetni, ami megakadályozhatja a jövőbeli pénzügyi megszorításokat. A diákok a várakozások szerint be tudják fejezni a tanulmányaikt a többi megmaradt intézményben, de további problémákat okozhat, hogy öt katolikus iskola már nem tud új diákokat átvenni.

 

Forrás: Deutsche Welle

Nyitókép: Imago/Westend61

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!