2:2-es játszmaállásnál, Marin Cilic 2:0-s vezetésénél az ötödik szettben Rafael Nadal sérülés miatt feladta kettejük keddi negyeddöntőjét az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon.

 

A 16-szoros Grand Slam-győztes spanyol az ötödik szettben, 0:2-es állásnál jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset. Csalódottan és dühösen hagyta el a pályát.

 

Már a negyedik játszmában, 4:1-es hátrányban ápolást kért, ezután már csak egy gémet tudott nyerni, sántikált, és láthatóan fájdalmakkal küszködött. A találkozó így is 3 óra 50 percig tartott. A 2014-ben US Open-győztes Cilic ellenfele a négy között a brit Kyle Edmund lesz.

 

  hirdetes_300x300   
Rafael Nadalt már a negyedik játszmában ápolni kellett (Fotó: AFP)

 

Rafael Nadal a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, a harmadik játszma végén érzett először valamit, a fájdalom ezután fokozódott, a mozgása is korlátozott volt, ezért döntött úgy, hogy feladja a meccset. Egyelőre nem tudni, pontosan melyik izommal van baj. A szerdai MRI után közleményt adnak majd ki a játékos állapotáról. Az viszont biztos, hogy nem a csípője sérült, ezt újságírói kérdésre megerősítette. Csalódottan csak annyit mondott „el kell fogadni ezt a helyzetet.”

 

Ellenfeléről, Marin Cilicről elismerően beszélt:nagyon jól játszott, kiválóan adogatott, hatalmasakat ütött.”

 

Forrás: nemzetisport.hu/origo.hu

Nyitókép: Sports Illustrated

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!