„Ferenc pápa megkért arra, hogy imádkozzak érte“ – mondta a világbajnok szlovák kerékpáros, Peter Sagan a Gazzetta dello Sportnak azután, hogy részt vett a Szent Péter téri audiencián Vatikánabn.

 

Azt feleltem neki, hogy biztosan ezt fogom tenni. A pápa mindenkiért imádkozik, az egész világért, és ez azt jelenti, hogy erőre van szüksége. Az erőt pedig abból gyűjti, hogy mi érte imádkozunk“ – mondta Sagan.

 

A katolikus vallású Sagan a feleségével, a fiával és a szüleivel utazott Vatikánba azután, hogy visszatért a Tour Down Underrő, ahol megnyerte a verseny 4. szakaszát.

 

 hirdetes_300x300  

A háromszoros világbajnok országúti kerékpáros egy általános, 150 VIP személy számára rendezett audiencián találkozott Ferenc pápával, ahol Sagan egy speciális, argentin zászlós „Ferenc (Francesco)“ feliratos fehér biciklit, valamint egy szivárványmintás pólót ajándékozott a pápának.

 

Sagan elmondása szerint élvezte a röpke beszélgetést a katolikus egyház fejével. „Szeretem őt, rendkívül karakteres ember. Képes arra, hogy a nehéz gondolatokat egyszerű szavakkal fejezze ki. Ő egy példakép, az egész világ számára fontos ember. Még az is, aki nem hívő, ismeri őt, és általa az emberek képesek felfedezni Istent“.

 

Állítólag Sagannak az volt a célja, hogy megkérje a pápát, keresztelje meg a fiát, Marlont, ám a kerékpáros ezt a hírt megcáfolta. „Marlon számára ez volt az első kirándulás, és látni akartuk, hogyan bírja. A repülőút alatt aludt, amikor pedig Rómába látogattunk nem sírt, és nem is hangoskodott. Amikor aludni megyünk, ő is alszik. Eddig minden szuper. El sem tudom képzelni, hogyan sikerült kiérdemelnem egy ilyen gyereket“ – mondta a szlovák kerékpározó.

 

 

Forrás és nyitókép: sport.aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!