Gyakrabban kell tölteni az új iPhone-okat, mint régebbi társaikat, ami egyúttal előrehozza az akkumulátorcsere vagy egy újabb modellre váltás szükségességét- írja a HVG.

 

Ha iPhone 8-at (8 Plust) vagy iPhone X-et vásárolt, akkor azt hihetné, hogy évekig nem lesz gondja a telefonjával, de ez nem így van. Van benne ugyanis egy gyenge láncszem: az akkumulátor (amúgy épp az akkumulátor miatt történt a hírhedt iPhone-lassítás is).

 

Az Apple persze nem árul zsákbamacskát, egyértelműen tisztázza, hogy az iPhone-ok akkumulátorai 500 teljes töltési ciklus után tartanak eredeti kapacitásuk 80 százalékánál, és ezután már megkezdődik az agóniájuk, azaz élettartamuk végéhez közelednek. A kérdés persze az, hogy mennyi idő alatt érhető el ez az 500 töltési ciklus. Ideális esetben jó lenne, ha kitartana a készülék teljes életciklusa alatt, azonban ahogy öregszik a telefon és persze az akku, egyre gyakrabban kell tölteni.

 

 hirdetes_810x300  
Kép: zdnet.com

 

A ZDNet tesztelője továbbment a kutakodásban, és jegyezni kezdte, hányszor tölti iPhone 8 Plus telefonját. Az eszközt annak megjelenése után azonnal megkapta, így négy hónapot tudott egyelőre vizsgálni, és már 91 teljes töltési ciklusnál tart. Beszámítva, hogy az idővel majd gyakrabban kell tölteni a készüléket, azt kalkulálta, hogy 18 hónap múlva kezd el életciklusa vége felé tartani az akkumulátor.

 

A korábbi iPhone-ok esetében úgy találta, hogy 36 hónap alatt történt meg az 500 újratöltési ciklus, most viszont a felére csökkent ez az idő, ráadásul úgy, hogy nem is használta túl gyakran az iPhone-ját. Más iPhone X- és iPhone 8-tulajdonosok is hasonlókat tapasztaltak. Tudomásul kell venni, hogy az új iPhone-ok igencsak leterhelik az akkumulátort, többször kell tölteni őket, mint a régebbi készülékeket.

 

Nyitókép és forrás: hvg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!