Christián Herc, szlovák utánpótlás válogatott középpályás érkezik féléves kölcsönjátékra a Wolverhampton Wandererstől.

 

A 19 éves játékos Léváról származik, 10 éves korától Nyitrán nevelkedett, majd a 2015/16-os szezontól a Brit-szigeteken folytatta pályafutását. Bemutatkozott az U18-as, U19-es és U23-as szlovák válogatottban is, ez utóbbiban a jelenlegi idényben két gólt szerzett.

 

Ľubomír Šatka és Kristián Koštrna után tehát ő a harmadik olyan játékos Marco Rossi keretében, aki saját bőrén tapasztalhatta meg az angol labdarúgást.

 

 hirdetes_300x300  

„Ahogy azt már az elmúlt hetekben jeleztük, igyekeztünk egy olyan megfelelő támadó középpályást találni, aki képes irányítani a játékunkat az ellenfél térfelén. Nem tagadjuk, hogy a Wolverhampton és Christián megszólítását Ľubo Šatka esete inspirálta. Akárcsak Ľuboban, úgy Chrisben is nagy lehetőségek rejlettek a DAC-ba való érkezésük előtt, de csak minimális lehetőséget kaptak a képességeik fejlesztését illetően a felnőtt labdarúgásban. Bízom benne, hogy Christián követni fogja Ľubo Šatka példáját, és viszonylag gyorsan a posztjának egyik legjobbja lesz az egész Fortuna Ligában,”

 

mondta a DAC 1904 sportigazgatója, Jan Van Daele.

 

„Nagyon örülök, hogy megmutathatom magam a DAC színeiben. Nemsokára csatlakozom a gárdához Törökországban, és bízom benne, hogy jól összeszokunk a srácokkal, hogy közösen megküzdhessünk az európai kupaszereplésért,”

 

ecsetelte érzéseit Christián Herc.

 

fcdac.sk, Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!