Melinda, Vivien
  • HUF: 356.56
  • USD: 1.21
  • -1 °C
  • 4 °C
Friss hírek

Angliából érkezik utánpótlás válogatott játékos a DAC-hoz

Christián Herc, szlovák utánpótlás válogatott középpályás érkezik féléves kölcsönjátékra a Wolverhampton Wandererstől.

 

A 19 éves játékos Léváról származik, 10 éves korától Nyitrán nevelkedett, majd a 2015/16-os szezontól a Brit-szigeteken folytatta pályafutását. Bemutatkozott az U18-as, U19-es és U23-as szlovák válogatottban is, ez utóbbiban a jelenlegi idényben két gólt szerzett.

 

Ľubomír Šatka és Kristián Koštrna után tehát ő a harmadik olyan játékos Marco Rossi keretében, aki saját bőrén tapasztalhatta meg az angol labdarúgást.

 

„Ahogy azt már az elmúlt hetekben jeleztük, igyekeztünk egy olyan megfelelő támadó középpályást találni, aki képes irányítani a játékunkat az ellenfél térfelén. Nem tagadjuk, hogy a Wolverhampton és Christián megszólítását Ľubo Šatka esete inspirálta. Akárcsak Ľuboban, úgy Chrisben is nagy lehetőségek rejlettek a DAC-ba való érkezésük előtt, de csak minimális lehetőséget kaptak a képességeik fejlesztését illetően a felnőtt labdarúgásban. Bízom benne, hogy Christián követni fogja Ľubo Šatka példáját, és viszonylag gyorsan a posztjának egyik legjobbja lesz az egész Fortuna Ligában,”

 

mondta a DAC 1904 sportigazgatója, Jan Van Daele.

 

„Nagyon örülök, hogy megmutathatom magam a DAC színeiben. Nemsokára csatlakozom a gárdához Törökországban, és bízom benne, hogy jól összeszokunk a srácokkal, hogy közösen megküzdhessünk az európai kupaszereplésért,”

 

ecsetelte érzéseit Christián Herc.

 

fcdac.sk, Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket