Martina Lubyová (SNS) oktatásügyi miniszter az O 5 minút 12 című politikai vitaműsorban kijelentette, hogy a „kollégiumok nagyon rossz állapotban vannak, valamit tenni kell velük”.

 

A miniszterasszony azonban egyelőre sem összegről, sem pedig időpontról nem beszélt, hogy mikor és mennyit is ad majd az állam a főiskolai diákszállóknak.

 

Ugyanakkor arra felhívta a figyelmet, hogy a következő években változásra kell számítani a főiskolások számát tekintve, ugyanis a demográfiai adatok és a felsőoktatás rendszerének optimalizációja erre enged következtetni. Lubyová szerint már most több ezerrel kevesebb egyetemi/főiskolai hallgató van, mint korábban.

 

 hirdetes_300x300  

A Smer már előző kormányzása idején is megígérte a kollégiumok felújítását. Most a harmadik Fico-kormány által beígért 50 millió eurót sem kapták még meg, ezért idén januárban emlékeztették a kormányfőt az egyetemisták választási ígéretére.

 

A diákhálózat a Ficonak címzett nyílt levelében felhívta a figyelmet arra, hogy a kollégiumok rendkívüli állapota sokszor a minimális komfortot sem biztosítják.

 

A Smer azzal védekezik, hogy az ígéretet az előző kormány tette, most pedig az SNS-szel és a Most-Híddal kormányoz.

 

dennikn.sk

Nyitókép: tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!