Újabb felháborodást keltett a dízel botrány újabb szála, amellyel a világ egyik vezető autógyára, a VW Group most már az állatvédőket is magára haragította.

 

Az VW ugyanis egyes modelljeinél majmokkal tesztelte a károsanyag-kibocsátás hatását. A kipufogógázt egyszerűen bevezették az utastérbe, ahova majmokat ültettek.

 

Konkrétan egy 2014-es tesztről van szó, ahol egy dízelmotoros VW Beetle típusú autóba 10 majmot ültettek, hogy megvizsgálják az emisszió szervezetre gyakorolt hatását. Mindezt egy tanulmány formájában belső használatra közölték.

 hirdetes_300x300  

 

„Elnézést kérünk az esetért, és azért, hogy a kísérletben résztvevő egyének híján voltak az ítélőképességnek. (…) Meggyőződésünk, hogy tévesen választották meg a tudományos módszereket”

 

Nyilatkozta az autógyár. A nyilvánosságra került eset csak tetézi a dízelbotrány okozta károkat. 2015-ben egy amerikai vizsgálat először azt mutatta ki, hogy az autók károsanyag-kibocsátása magasabb, mint azt az előírások megszabják, majd kiderült, hogy egy szoftver segítségével manipulálják az autó emissziós tesztjeit. A szoftver arra szolgált, hogy felismerje, mikor az autót tesztelik, és visszafogja a motor teljesítményét.

 

Hivatalosan a botrányban 11 millió autó volt érintett.

 

Bloomberg.com

Nyitókép: bloomberg.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!