Pár hónapon belül a parlament elé kerül a jogszabály, mely növelné a miniszterek, parlamenti képviselők, ügyészek, vagy az ombudsman fizetését.

 

A Koalíciós Tanács hétvégi ülésén erről is egyeztetett a Smer – SNS – Most-Híd elnöke. Bugár Béla szerint nem kell ugrásszerű emelésről beszélni, 900 eurós havi fizetésemelés ugyanis elképzelhetetlen.

 

Az RTVS információi szerint a tárgyalások még kezdeti szakaszában vannak, melybe szeretnék az ellenzéket is bevonni.

 

 hirdetes_300x300  

Jozef Rajtár (SaS) a pénzügyi bizottság ellenzéki tagja szerint egyelőre semmilyen konkrét tervezetet nem kaptak készhez. A parlament a következő ülésszak programpontjai között mindenesetre már szerepel az erről szóló jogszabály, mely egyelőre továbbra is a fizetések befagyasztásával számol.

 

Az ellenzék szerint a koalíciós képviselők módosítással próbálják majd elérni a fizetésemelést, röviddel a jogszabály áprilisi elfogadása előtt. Amennyiben jóváhagyják, júliustól léphet érvénybe.

 

A politikusok és más közjogi személyek fizetésének befagyasztását a Főügyészség beadványára az Alkotmánybíróság is tárgyalja, Amennyiben úgy dönt, hogy törvénytelen volt a fizetésemelés 2011-től történő visszatartása, a kormánynak valószínűleg ki kellene fizetnie a különbözetet.

 

RTVS/Körkép.sk

Nyitókép: tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!