A Facebook közösségi oldal újonnan a helyi híreket fogja előnyben részesíteni a felhasználók hírfolyamában (news feed). Az újításokat az Egyesült Államokban mihamarabb szeretnék az újtára engedni, és a tervek szerint az év során több országba is szeretnék eljuttatni – írta a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a közösségi oldalán.

 

Zuckerberg újévi fogadalma, miszerint jobbá teszi a Facebookot, nem sokat váratott magára. Rövid időn belül ugyanis már a harmadik olyan módosítással állt elő a közösségi oldal, amely a hírfolyam változtatására vonatkozik.

 

A Facebook-alapító által bemutatott legújabb módosítás szerint az oldal ezután nagyobb hangsúlyt fektet majd a helyi tartalomgyártók híreire, vagyis a helyi újságok, televíziók posztjait nagyobb hangsúllyal jeleníti meg a felhasználók hírfolyamában. Összegezve ez annyit jelent, hogy amennyiben a felhasználó a helyi újság posztjait fogja követni, illetve, ha valamelyik ismerőse helyi hírt fog megosztani, akkor az a bejegyzés a hírfolyamában felül fog megjelenni.

 

 hirdetes_810x300  

Zuckerberg szerint a felhasználók már korábban is arra kérték a Facebookot, hogy fektessenek nagyobb hangsúlyt a helyi történésekre, ugyanis azok közvetlenül is hatással lehetnek az emberek mindennapjaira.

 

A fejlesztők a mostani lépéssel egyrészt segíteni szeretnének azoknak a helyi tartalomgyártóknak, akiknek korábban nehezebb volt elérni a közönségüket, másrészt azt remélik az újítástól, hogy sikerül visszaszorítaniuk az álhíreket.

 

Az algoritmus az Egyesült Államokban már a fentieknek megfelelően válogatja össze az üzenőfal tartalmát, de az idei év során fokozatosan minden országra kiterjesztik ezt a szűrőt, melyhez tehát érdemes lehet már most elkezdeni igazodni a hazai tartalomgyártóknak is.

 

Our next update on our 2018 focus to make sure Facebook isn't just fun but also good for your well-being and for…

Gepostet von Mark Zuckerberg am Montag, 29. Januar 2018

 

Forrás: etrend.sk/hvg.hu

Nyitókép: Daily Express

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!