Több mint két órán tartott a Markíza egykori igazgatója, Pavol Rusko és a besztercebányai alvilág egykori feje, Mikuláš Černák szembesítése. Rendőri felügyelet mellett arról beszéltek egymással, hogyan is történt Rusko korábbi üzlettársa, Silvia Volzová elleni merénylet megrendelése.

 

Ruskot a rendőrség Volzová meggyilkolásának megrendelése miatt vette őrizetbe Černák tanúvallomása alapján. A Markíza volt igazgatója már a rendőrség épületénél kijelentette, hogy meg fogja védeni magát a börtönbüntetését töltő elítélt maffiózó vádjaival szemben.

 

„Szeretném megkérdezni a többszörös gyilkost, miért hazudik“

 

fogalmazott az elmúlt évek egyik legnagyobb figyelmet érdemlő botrányának főszereplője.

 hirdetes_810x300  

 

Az állandó rendőrségi őrizet alatt lévő Rusko a találkozó után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy úgy érezte, Černák „szégyelli magát”. Elégedetten konstatálta a találkozó után, hogy Černák vádjait könnyűszerrel cáfolhatja.

 

Hasonlóan optimistán nyilatkoztak Černák ügyvédei is.

 

„Ahogy más ügyekben, ebben az esetben sem sikerült közös nevezőre jutni, mert az ügy minden szereplője ragaszkodott a maga verziójához”

 

mondta Miloš Maďar, Černák egyik jogi képviselője. Hozzátette, hogy semmilyen új információ vagy bizonyíték nem derült ki a találkozón, ami megcáfolná a Volzová likvidálásáról szóló eddigi információkat.

 

Egyébként hamarosan újabb szembesítésre kerül sor, Rusko szerdán Miloš Kaštannal szeretne találkozni. Ő Černák jobbkeze volt abban az időben. A vallomások szerint ő vette át a megrendelt gyilkosságért járó 500 ezer koronás előleget.

 

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!