Közvetlenül az öt kontinens békés versengését szimbolizáló téli olimpiai játékok előtt tartanak nagyszabású katonai parádét Észak-Koreában a Népi Hadsereg megalapításának 70 évfordulója alkalmából.

 

Csütörtök reggel az észak-koreai tévécsatornák hazafias filmeket kezdett el bemutatni, ráhangolva a nézőket a felvonulásra. Dél-Korea információk szerint helyi idő szerint 10:30-kor megkezdődött a parádé (az országból nehezen jutnak ki a hírek, ezért keveset tudni arról mikor és hogyan zajlott a parádé).

 

Tavaly az északi állami televízió élőben közvetítette a felvonulást és a külföldi újságírókat is meghívták az eseményre. Idén ez elmaradt. A másik különbség, hogy négy évtizedig áprilisban tartották a parádét, most azonban előbbre hozták, hogy visszavágjanak az USA bírálataiért.

 

 hirdetes_300x300  

A dél-koreai hírszerzés 13 ezer katona és 200 technikai egység jelenlété érzékelte a phenjani reptéren, amit a parádé előkészületeinek tulajdonítottak. Szakértők szerint Kim Dzsongun rezsimje bemutatja új interkontinentális rakétáit.

 

BBC.com

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!