Az öreg kontinensen az utóbbi hetekben csúcsára hágott a tippelési láz, hiszen az Eurojackpot főnyereménye ismét az egekbe szökött. A tegnap esti sorsolás során azonban megtört a jég, és új európai milliomos született. A telitalálatos szelvényt Finnországban adták fel, a nyertes markát pedig 90 millió euró ütötte.

 

Az a nyolc nyertes sem panaszkodhat, akik a sorsolás során a második legtöbb találattal rendelkeztek. Öt német, egy norvég és egy finn, valamint egy horvát származású játékos fejenként 3 520 586,10 euróval lett gazdagabb.

 

A harmadik legtöbb találattal rendelkező tippelők 167 953,80 eurót vihettek haza, köztük egy szlovák állampolgár is.

 

 hirdetes_300x300  

Az Eurojackpot 90 millió eurós nyereményének első győztese 2015-ben került ki a szomszédos Csehországból. Egy évvel később, 2016-ban egy német játékos szintén ugyanennyi pénzzel lett gazdagabb. A maximális jackpotot tavaly januárban öt nyertesnek sikerült elvinnie, ők fejenként 18 millió eurót tehettek zsebre.

 

Szlovákiában az eddig legmagasabb Eurojackpot nyereményt 2015 novemberében fizették ki. Az akkori szlovák nyertes két hónappal azután nyert 1,4 millió eurót, hogy az országban elindították ezt a típusú szerencsejátékot.

 

A szlovákiai lottójátékok eddigi legnagyobb nyereménye a 11 millió eurót is meghaladta. A nyereményt 2009-ben egy lottószelvénnyel nyerték.

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: TASR/Michal Svítok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!