A kutatócsapatok megtalálták az Iran Aseman Airlines nevű légitársaság vasárnap lezuhant repülőgépét – közölte a Press TV angol nyelvű iráni hírtelevízió hétfőn.

A mentőegységek pirkadat előtt érték el a szerencsétlenség helyszínét. Az időjárási viszonyok javultak, így egy helikopter is csatlakozott a kereséshez. A kutatásban 150 profi hegymászó is részt vesz – írta az ISNA iráni hírügynökség.

 

A korábbi híradások viharos időről számoltak be, ezért a hegyvidéken nem szállhatott fel mentőhelikopter, a roncsokat tehát a nehezen megközelíthető terepen részben csak gyalogosan lehetett megközelíteni a Dena-hegyen, mintegy 4400 méter magasan.

 

A légitársaság szerint az ATR-72 típusú, két turbólégcsavaros gép mind a 60 utasa és a személyzet hat tagja is életét veszítette. Az IRNA állami hírügynökség szerint 59 utas volt a gépen, mert valaki lemondta az utat.

 hirdetes_400x285  

 

Az EP3704-es számú járat a teheráni Mehrábád repülőtérről tartott az ország délnyugati részén fekvő Jászúdzs városába, és Szemírom közelében, a fővárostól mintegy 620 kilométerre délre csapódott a földbe egy hegyvidéki területen. A baleset oka a ködös időjárás lehetett.

 

MTI

Nyitókép: BBC

 

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Iránban

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!