A fasiszta tüntetőket kellett megvédenie a rendőrségnek egy tömegdemonstráción az észak-olaszországi Torino városában. Két rendőr megsérült, két tüntetőt pedig őrizetbe vettek, miután összecsaptak a fasiszta és az antifasiszta tiltakozók.

 

Az ANSA hírügynökség szerint az összecsapásra a CasaPound neofasiszta szervezet felvonulásán került sor. A felvonulás kiválasztott helyszínét a rendőrség kordonokkal zárta körbe. Az antifasiszta tüntetők azonban megpróbálták áttörni a technikai akadályokat, hogy bejussanak a neonácik rendezvényére.

 


A próbálkozás gyenge kifejezés: az dühös antifasiszta tömeg olyan erővel rontott a kordonnak, hogy a rendőrség könnygázt és vízágyúkat vetett be a megfékezésükre. Az antifasiszták térköveket és üvegeket dobáltak a rendőrségre. A helyzet végül két óra rendeződött.

 

 hirdetes_400x285  

Hasonló incidens zajlott le pénteken Bolognában a rendőrség és az antifasiszták ottani tüntetésén. A hatóságoknak lesz tennivalójuk, Szombaton Rómában lesz náciellenes felvonulás. Az indulatok a március 4-i olasz parlamenti választások előtti utolsó napokban a tetőfokára hágnak.

 

 

TA3.com

Nyitókép: twitter/börlinsel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!