Az a videó, amelyen a 76 esztendős idős hölgy a II. világháború korabeli jégkorcsolyával szeli át a Bajkál-tavat, nem csak az orosz weboldalakon örvend nagy nézettségnek.

 

Európába az elkövetkezendő napokban érkezik meg az arktikus hideg. Sokan panaszkodnak, hiszen már a tavasz eljöttét várják, s nem azt, hogy újra beköszöntsön a tél. Ezzel ellentétben Oroszországban és az északi országokban már jó ideje hozzászoktak a kemény fagyokhoz és a hideghez.

 

A Bakjál-tó partján élő 76 éves Ľjubov Morechodováról az orosz televízió készített riportot. Azok a felvételek, amelyeken az idős asszony a II. világháborús korcsolyával száguldozik a befagyott Bajkál-tó jegén, gyors népszerűségre tettek szert az interneten.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: RL Current Time

 

A korcsolyáim 1943-ból származnak. Nézzék csak meg, milyen jó állapotban vannak. Milyen jól készítették el őket“ – mondja a nyugdíjas asszony, aki önszántából él egy eldugott helyen. A legközelebbi szomszédjai csak jó néhány kilométerrel alrébb laknak.

 

Ľjubov 1941 májusában született. A jégkorcsolyázáshoz már gyermekkorában hozzászokott, hiszen elsős kora óta korcsolyával járt iskolába. Mivel az iskola négy kilométerre volt az otthonuktól, ezért naponta nyolc kilométer korcsolyázott le (négyet oda, négyet vissza).

 

A hideg téli időben be kell biztosítani magának az otthon melegét, valamint a táplálékot az állatai számára. Amennyiben a tehenei átmennek a Bajkál-tó másik felére, akkor Ľjubov korcsolyán ered a nyomukba. Mint mondja a korcsolyázás nagyban hozzájárul a jó egészségi állapotához.

 

 

Current Time/Aktuality.sk

Nyitókép: RL Current Time

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!