A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet rendkívüli óvatosságra figyelmezteti a sofőröket főként Nyugat- és Közép-Szlovákiában, ahol nagyon sok helyen jegesedésre lehet számítani. Mivel a ködből kialakuló csapadék ráfagy az úttestre, az csúszóssá, balesetveszélyessé válhat, aminek következtében a közúti balesetek száma is megnövekedhet.

 

A meteorológusok óvatos vezetésre intik a sofőröket a Pozsonyi, Nagyszombati, Nyitrai, Trencséni, Zsolnai és a Besztercebányai kerületben. Jelenleg még mindig elsőfokú riasztás van érvényben.

 

A Szlovák Közúti Igazgatóság (SSC) szintén jegesedésre, illetve az úttestre ráfagyó, vékony hórétegre figyelmezteti a sofőröket Pozsonyban és környékén, Galántán, Vágújhelyen, Trencsénben és Máriatölgyesen. A Stella Centrum szerint Somorja és Turócszentmárton környékén, valamint az R1-és Újbánya és Zólyom közötti szakaszán is kritikus a helyzet.

 

 hirdetes_300x300  

Ónos eső esik Érsekújvárban és Nagysurány környékén is, de az úttestre fagyott csapadék a D1-es autópályán is problémákat okoz Poprád és Eperjes között. Losonc környékén pedig sűrű havazásra számítsanak az arra autózó sofőrök.

 

SHMÚ/Stella Centrum

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!