A hivatalos közlések szerint az olasz kormány sikerrel gyakorolt nyomást, a Whirpool konszernbe tartozó Embraco mégsem költözteti át termelését Olaszországból Szlovákiába, így turini üzemében 2018 év végéig biztosan nem szűnik meg 536 alkalmazott munkahelye.

 

Az eredeti terv szerint az Embraco termelését áthelyezte volna Szlovákiába. 536 munkahely szűnt volna meg Olaszországban. Carlo Calenda olasz ipari miniszter azonban bepanaszolta Szlovákiát az Európai Uniónál, és felszólította Marghrete Vestager versenyjogi uniós biztost, hogy vizsgálják meg a szlovák állam által kínált állami támogatások törvényességét, mert szerintük jogtalan eszközökkel veszi el az olaszoktól a munkahelyet.

 

Az Embraco turini üzeme hűtőgépekbe való kompresszorokat gyárt. Néhány éve még 2000 főt alkalmaztak, ez mára alig több mint 500-ra csökkent. Jelentős termeléssel rendelkeznek már Szlovákiában is.

 

 hirdetes_300x300  

A Whirpool szerint a munkások számának csökkentése elengedhetetlen, hogy fenn tudják tartani az európai termelés szintjét.

 

Őrjöngenek az olaszok – állítólag elvesszük tőlük a munkájukat

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: mediaset.it

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!