Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg azzal, hogy 19,62 méteres országos csúccsal megnyerte a női súlylökést a birminghami fedettpályás vb-n.

 

A békéscsabai színekben versenyző nehézatléta világranglista-másodikként érkezett a brit városba, ahol egyértelműen az aranyesélyesek között tartották számon. A 29 éves klasszis immár évek óta a nemzetközi elit tagja, fedettpályán a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerte, míg a 2016-os portlandi vb-n második volt. Az amerikai versenyen két éve országos csúcsot lökött, s most egyértelműen azzal a céllal lépett dobókörbe, hogy javít az akkori 19,33 méteres eredményén.

 

Márton Anita a harmadik sorozatban 19,48 méteres magyar rekorddal vette át a vezetést, de a hatodik kísérletére még ennél is nagyobbat, 19,62-t dobott, ezzel 29 centit javított eddigi legjobbján.

 

 hirdetes_810x300  

„Egyelőre magam sem tudom megmondani, hogy ezt hogy sikerült összehozni – idézte vissza aztán az utolsó kísérletét. Amikor bementem a körbe, remegtek a lábaim, mert akkor már tudtam, hogy én vagyok a világbajnok, mégis próbáltam még nagyobbat lökni, mert tudtam, hogy jó formában érkeztem”

 

– mondta Márton Anita, majd hozzátette

 

„Nagyon örülök, hogy nekem sikerült megszereznem Magyarország első aranyérmet atlétikai világbajnokságról”.

 

A magyar atlétika ötödik vb-érmét nyerte, eddig egy ezüstöt és három bronzot szereztek a magyar sportolók.

 

MTI/m4sport.hu

Nyitókép: MTI/AP/Matt Dunham

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!