Ma éjjel osztják Los Angelesben az Oscar-díjakat, így már csak pár óra és megtudhatjuk, avathatunk-e zsinórban harmadik évben magyar Oscar-díjast Enyedi Ildikóval. 

 

A gála magyar idő szerint ma éjjel 2 órakor kezdődik a megszokott helyszínen, a Los Angeles-i Dolby Színházban. Aki évek óta követi a díjkiosztót, annak feltűnhet a kései dátum, hiszen általában február utolsó hetében szokták átadni a díjakat. Idén azonban a téli olimpia miatt az Akadémia hajlandó volt halasztani a díjátadót.

 

Fotó: Variety

 

A házigazda ismét Jimmy Kimmel lesz, a tavalyi Oscar után újra neki szavazták meg a bizalmat a szervezők. Az este ismét nem marad zenés blokkok és fellépők nélkül, Mary J. Blige, Gael García Bernal, Andra Day, Natalia LaFourcade, Miguel, Keala Settle és Sufjan Stevens előadásában az összes jelölt dal is elhangzik majd.

 hirdetes_810x300  

 

Az idén a fegyvertartás szigorításáért kampányolnak a sztárok

 

Amellett, hogy az este valószínűleg előkerül ismét a #metoo kampány, egy másik fontos ügyre is felhívják majd a résztvevők a figyelmet: a kis narancssárga, amerikai zászlós kitűzővel a felelőtlen fegyverhasználat ellen szólalnak fel, egyben Trumpnak is üzenve.

 

Fotó: Mashable

 

A jelöltek teljes listája itt található, még az utolsó pillanatban lehet tippelgetni, ki viheti haza a leghíresebb filmes díjakat. Születhet néhány meglepetés és történelmi jelölés, azonban a leginkább az foglalkoztat idehaza mindenkit, hogy ismét van magyar jelölt: Enyedi Ildikóért és a Testről és lélekrőlért lehet szorítani. Enyediék már biztosan ott vannak, a rendezőnő tegnap már mondott is egy rövid beszédet a az Oscar-jelölt idegen nyelvű filmek találkozóján, a Foreign Language Cocktail Reception-ön, Borbély Alexandra tegnap ugyanis posztolt egy képet Los Angelesből.

 

Enyedi szerint nem nyernek

 

Enyedi Ildikó a Marie Claire magazinnak néhány napja azt nyilatkozta, szerinte nem a Testről és lélekről fog nyerni. Nem azért, mert nem elég jó, hanem mert nem elég ismert, és a szavazás ezen stádiumában ez rendkívül fontos szempont. Ennek ellenére bizakodik, hogy következő filmjével már rutinos jelöltként térhet vissza.

 

A díjkiosztót ismét lehet online követni az Akadémia hivatalos csatornáján, illetve a Duna TV is műsorra tűzi Kraszkó Zita, Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor kommentárja mellett ma este 0:25-től.

 

Polák Zsóka

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!