Miloš Zeman megválasztott cseh államfő mai beiktató ünnepsége sem múlhatott el botrány nélkül. Többen jelenlévő politikus felállt és elhagyta a termet. Zeman az ellenzéket és a sajtót ostorozta.

 

Zeman elnöki eskütétele alkalmából elmondott beszédében a Česká televizia és más sajtóorgánumok képviselőit kritizálta. Erre válaszult az ellenzéki politikusok több tagja elhagyta a termet.

 

Elsőként a cseh alsóház volt elnöke, Miroslava Němcová (ODS) állt fel, őt a TOP 09 vezetői követték, és később még néhányan.

 

 hirdetes_810x300  

Az iDnes cseh hírportál szerint Zeman azt rótta fel a cseh televíziónak, hogy túlságosan rokonszenvezik a TOP 09 politikusaival. Több újságírót is bírálta a Zdeněk Bakala vállalkozó érdekeltségébe tartozó médiumok munkatársait. Közéjük tartoznak a Respekt, a Hospodářské noviny és az Aktuálně.sk újságírói.

 

Az ellenzéki képviselők elmondásuk szerint azért távoztak a cseh elnök beiktató ünnepségéről, mert „ha egy pártot támad, az túlélhető, de ha a független sajtóra támadnak, az már túl sok”.

 

Nemcová távozóban:

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: idnes.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!