Orsolya
  • HUF: 363.04
  • USD: 1.18
  • 7 °C
  • 19 °C
Friss hírek

Beiktatták Miloš Zeman régiúj cseh államfőt. Ez az ünnepség sem múlt el botrány nélkül

Miloš Zeman megválasztott cseh államfő mai beiktató ünnepsége sem múlhatott el botrány nélkül. Többen jelenlévő politikus felállt és elhagyta a termet. Zeman az ellenzéket és a sajtót ostorozta.

 

Zeman elnöki eskütétele alkalmából elmondott beszédében a Česká televizia és más sajtóorgánumok képviselőit kritizálta. Erre válaszult az ellenzéki politikusok több tagja elhagyta a termet.

 

Elsőként a cseh alsóház volt elnöke, Miroslava Němcová (ODS) állt fel, őt a TOP 09 vezetői követték, és később még néhányan.

 

Az iDnes cseh hírportál szerint Zeman azt rótta fel a cseh televíziónak, hogy túlságosan rokonszenvezik a TOP 09 politikusaival. Több újságírót is bírálta a Zdeněk Bakala vállalkozó érdekeltségébe tartozó médiumok munkatársait. Közéjük tartoznak a Respekt, a Hospodářské noviny és az Aktuálně.sk újságírói.

 

Az ellenzéki képviselők elmondásuk szerint azért távoztak a cseh elnök beiktató ünnepségéről, mert „ha egy pártot támad, az túlélhető, de ha a független sajtóra támadnak, az már túl sok”.

 

Nemcová távozóban:

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: idnes.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2018. Már. 09. 17:21

Zeman elnök nagyon is tudja miről beszélt. Mi is tudjuk és ismerjük az Altuality sk. portált.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket