A Szlovák Biatlonszövetség nem kapta meg az Oktatási Minisztériumtól a legjobb csapat sporttevékenységével összefüggő költségekre szánt 50 ezer eurót. Nem csak a téli olimpián kiemelkedően szereplő, orosz származású Anastasia Kuzminová díjazását, de még sporttevékenységével összefüggő költségeit sem tudják kifizetni.

 

A Biatlonszövetség azt is elárulta, hogy nemrég megkapták az első fizetési felszólítást az olasz Anterselve hotelből, mert még nem térítették meg a Kuzminova és csapatának elszállásolásának költségeit. Viszonylag nem nagy összegről van szó: 2000 euróról.

 

A Biatlonszövetség patthelyzetet emleget, szerintük saját forrásaik már kimerültek, így jelenleg nincs pénz az olimpián való részvétel költségeinek kifizetésére, de sem az előttük álló világbajnokság anyagi biztosítására sem.

 

 hirdetes_810x300  

„Egyelőre még a minisztériummal kötendő szerződést sem láttuk, hogy mikor fogjuk végre kézhez kapni, nem tudjuk. Az ígéretek, hogy mikor írhatjuk alá, eltérőek”

 

mondta Tomáš Fusko a szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy kaptak ugyan más rendeltetésű forrásokat a minisztériumtól, de annak csak egy részét költhetik a vezető csapatra, más részéből az utánpótlásképzést finanaszírozzák.

 

„Nem a biatlonról van szó, hanem más sportágak vezető csapatairól. Matej Tóthról, a vízi szlalomról, és más sportokról, sportolókról. A Szövetség csak nekünk már nagyjából 5 ezer euróval tartozik, amit a sajátunkból fizettünk eddig ki. És az van mögötte, hogy nem kapta meg az ígért összeget a minisztériumtól. A türelmünk már a végét járja…”

 

mondta Kuzminová férje, Daniel Kuzmin.

 

A minisztérium hivatalos állásfoglalásában azt írta, hogy igyekszik mihamarább pótolni a „top team” csapatok számára elkülönítendő összegek átutalását. Ezután hosszan leírják, melyik sportszövetség mekkora támogatásban részesült. Az, hogy mikor utalják át a biatlonszövetségnek ígért összeget, vagy egyáltalán a vonatkozó szerződést, nem derül ki a nyilatkozatból.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!