Lemondott Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter, a Smer-SD jelöltje.

 

Kaliňák először a pénteki tüntetések kapcsán megköszönte a rendőrök és a szervezők hozzáállását, hogy atrocitások nélkül sikerült levezényelni a megmozdulásokat.

 

Kiemelte, hogy a 2016-os választások eredményeképpen, miután több mint 300 ezren szavaztak bizalmat neki, tartozik a választóinak, hogy megfelelően töltse be pozícióját, ugyanakkor nem hagyhatja figyelmen kívül az országban fennálló politikai helyzetet, és a koalíciós partnerek kéréseit sem.

 

 hirdetes_300x300  

Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával kapcsolatban elmondta, hogy egy belügyminiszter számára csak egyetlen út van ilyenkor, „kivizsgálni a gyilkosságot és megtalálni az elkövetőket”.

 

Arra a kérdésre, hogy képviselőként folytatni kívánja-e munkáját a parlamentben, nem válaszolt érdemben, ugyanakkor annyit hozzátett, hogy ez lenne a természetes, mivel megvan a mandátuma.

 

Robert Kaliňák jelezte, hogy reméli, hogy lemondásával hozzájárul az országban kialakult helyzet stabilizálásához.

 

Újságírói kérdésre Tibor Gašpar rendőr-főkapitánnyal kapcsolatban elmondta, hogy a legerősebb és legjobb rendőr-főkapitány.

 

A leköszönő miniszter elmondta, hogy még van néhány befejezetlen ügye az asztalán, melyeket szeretne még elrendezni, majd a parlament első tárgyalási napjain még benyújt néhány törvényjavaslatot, és csak ez után adja be hivatalosan a lemondását.

 

 

A Most-Híd kezében Fico sorsa. Ma ül össze a vegyespárt Országos Tanácsa – Percről percre

 

Körkép.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!